Gyors alkalmazásfejlesztés

honlapkészítés, weboldal készítés, webáruház készítés - Gyors alkalmazásfejlesztésWeboldalak, webportálok fejlesztése lassú és drága munkává válhat. A szokásos szoftvermérnöki életfolyamatot követve a webes alkalmazások fejlesztése nem tudna hatékonyan működni , mert tucatnyi specifikációt, pontos UML diagramokat (azaz a folyamatot megtestesítő modelleket) kellene definiálni és megfelelni a teljes vásárlói igényeknek mielőtt még bármit látott volna a megrendelő a készülő rendszerből.

 

honlapkészítés, weboldal készítés, webáruház készítés - Gyors alkalmazásfejlesztésÉppen ezért lassú lenne a fejlődés ezt az utat követve és az ügyfelek nem nagyon változtathatnák az igényeiket, mert Ők is tudják, hogy milyen hatással lenne az a költségekre és a határidőkre. Manapság az üzlet és az ügyfelek is gyorsan reagálnak, hajlamosak a specifikácót is megváltoztatni a project befejezése előtt . Persze ennek megfelelően továbbra is elvárás, hogy a fejlesztő csapat alkalmazkodjon az új igényekhez, a módosításokkal együtt gyors és minőségi kivitelezést kell megvalósítanunk.

honlapkészítés, weboldal készítés, webáruház készítés - Gyors alkalmazásfejlesztésSzerencsére a script nyelvek ( pl.: PERL, BASH, PHP OOP) és az ORM alapú adatbázis-modellezés segítségével nagyon könnyen használhatunk különféle fejlesztési stratégiákat, melyek közül ebben az esetben talán leghatékonyabb a Rapid Application Developement (Gyors alkalmazásfejlesztés).

A RAD igazából egy módszertani stratégia folyamatok tömörítése, elemzése, tesztelések folyamatának ötvözete minden fejlesztési fázisban. Számos előnnyel jár a szokásos szekvenciális fejlesztési modellekkel szemben.

honlapkészítés, weboldal készítés, webáruház készítés - Gyors alkalmazásfejlesztésA RAD alapelvei közül az egyik, hogy kezdjünk el fejleszteni olyan hamar amint lehetséges, lehetőleg még a megbízás napján, hogy az ügyfél láthassa az üzleti folyamat működését egy sematikus prototípuson keresztül. Így ki tudja jelölni a számára üdvös fejlesztési irányt a későbbiekben. Az alkalmazásba ezután felépítünk egy olyan vázat, mely az idő előre haladtával egyre funkciógazdagabb és folyamatosan bővül a megrendelő számára legfontosabb elemekkel.
Ez ugyebár az ügyfelek számára is sokkal kedvezőbb: a kezdéskor nem kell aggódni a jövőbeli változtatások miatt, egyszerűen ha változik a funkcionalitás, elkerülhetetlen annak átírása, de csak akkor kell foglalkozni ezzel, mikor az bekövetkezik. Az eredmény egy folyamatosan és dinamikusan növekvő rendszer, mert konzisztens az új igényekkel szemben is!  Ezt a folyamatot „refactoring”-nak, vagyis „újrafelmérésnek” hívjuk.


honlapkészítés, weboldal készítés, webáruház készítés - Gyors alkalmazásfejlesztésAz egyes verziókat könnyedén követni tudjuk, a módosítás életbelépésekor hogyha nem megfelelő a funkcionalitás, akkor gyakorlatilag egyetlen kattintással vissza tudjuk állítani az előző verziót, így nem sérülhet semmilyen mértékben a rendszer konzisztens mivolta sem. Gondoskodunk arról is, hogy az ügyfél stabil verziója legyen éles, ha folyamatosan változik a project akkor is, mivel ettől függetlenül lehet, hogy valós igényeket is ki kell szolgálnia a project-nek, nem lehet  instabilitás!


Tesztvezérelt és gyors alkalmazásfejlesztést alkalmazva az ügyfél látja, hogy hol tart a fejlesztési fázis, akkor is, ha a kívánt modul még nem készült el teljesen.


Kérjük, ne habozzon, kérje ajánlatunkat

Webes gyors alakalmazások fejlesztése

területén is!
24 órán belül ingyenes árajánlattal szolgálunk.
Kapcsolatfelvétel most