Mindent "a felhőbe" – Cloud computing

A számítási felhő (angolul „cloud computing”) a számítástechnika egyik legújabb fogalma. Ezen a területen olyan állományokkal és programokkal dolgozunk, melyek fizikailag nem a saját gépünkön, hanem az interneten, egy ismeretlen helyen vannak, valahol a „felhőben” (az ábrákon a hálózat ismeretlen részét felhővel szokás illusztrálni, „network cloud”).

honlapkészítés, weboldal készítés, webáruház készítés - Mindent

Ez azt eredményezi hosszútávon, hogy az adatokat feldolgozó komolyabb alkalmazások is az interneten helyezkednek el és a saját eszközön csak egy kis terjedelmű, úgynevezett kliens-alkalmazás fut. Nem fogunk idővel temérdek programot telepíteni számítógépünkre, hogy könyvelést intézzünk, prezentációkat állítsunk össze vagy ismerőseinkkel csevegjünk. Megszűnik a "next-next-install" jellegű alkalmazások igénybevétele. Egy internetelérés és egy böngésző elég lesz minden feladat elvégzésére.

Miért hasznos a Cloud Computing fejlesztés

Az adatok (céges file-ok, emailek, dokumentumok) internetes szerveren való tárolásának legnagyobb előnyei, hogy:

  1. bárhonnan könnyen elérhetők
  2. akkor sem vesznek el, ha a saját számítógépünk tönkremegy
  3. nem kell törődnünk verziófrissítésekkel

Az alapján, hogy az egyes informatikai rétegek (felhasználói rendszerek és felhasználók, alkalmazások, adattárolás, különböző rétegeket kiszolgáló infrastrukturális szolgáltatások, hardver) hová kerülnek fizikai értelemben vagy, hogy ki kezeli őket, mennyire változtathatók, több féle számítási felhőről beszélhetünk.

honlapkészítés, weboldal készítés, webáruház készítés - Mindent

Pár éven velül a fellelhető összes fogyasztói és mindennap használatos szolgáltatás internet alapú lesz, így az igénybevételükhöz nem lesz szükségünk csak egy böngészőre vagy egy nagyon elhanyagolható tudású kliensprogramra.

honlapkészítés, weboldal készítés, webáruház készítés - Mindent Eltökélt célunk

Azért igyekszünk minden komolyabb vállalatirányítási vagy ügyviteli rendszert a „felhőbe” emelni a jövőben, hogy ne kelljen ügyfeleinknek komoly infrastruktúrát kialakítania hosszú távon, egyszerűen egy böngésző is elég egy-egy folyamat vagy project menedzseléséhez és egy teljes vállalat működésének átláthatóságához.
 


Kérjük, ne habozzon, kérje ajánlatunkat

Cloud Computing fejlesztések

területén is!
24 órán belül ingyenes árajánlattal szolgálunk.
Kapcsolatfelvétel most