OpenSource alapokon gondolkozunk

 

PHP, de magas szintenhonlapkészítés, weboldal készítés, webáruház készítés - OpenSource alapokon gondolkozunk

PHP általános szerver oldali szkript nyelv, melyet dinamikus weblapok megalkotására hoztak létre. Az első szkript nyelvek egyike, amely külső fájl használata helyett HTML oldalba ágyazható. A kódot a webszerver PHP processor modulja értelmezi, ezzel dinamikus weboldalakat hozva létre.
PHP-t parancssori alkalmazásként is telepítik, így kiválóan alkalmas kiszolgálóoldali parancsfájlok készítésére. Számos rendszergazda ma már automatizálási célokra is a PHP-t használja, pedig ezt a feladatot hagyományosan Perl vagy héjprogramokkal oldották meg.

Az Info Laverage Kft PHP-t objektum orientált környezetben használja, így kiválóan alkalmas magasabb szintű implementálásra és egy megfelelő PDO mellett (mint mondjuk a Doctrine ORM) kifejezetten kinövi magát olyan keretrendszerré, mely elég stabil és skálázható ahhoz, hogy komoly portálmotorokat és Cloud Computing alkalmazásokat vagy Web2.0 közösségi oldalakat hozzunk létre segítségével.

Apache Webszerver

honlapkészítés, weboldal készítés, webáruház készítés - OpenSource alapokon gondolkozunkAz Apache HTTP Server (röviden Apache) nyílt forráskódú webkiszolgáló alkalmazás, szabad szoftver, mely kulcsfontosságú szerepet játszott a világháló elterjedésében. A technológia célja olyan webszerver program létrehozása, karbantartása és fejlesztése, amely megfelel a gyorsan változó Internet követelményeinek, biztonságos, vállalati felhasználásra is megfelelő és szabadon használható.
Az Info Laverage Kft-nél is statikus és dinamikus weboldalak közzétételére egyaránt használjuk. Sok webalkalmazást az Apache által nyújtott környezethez és szolgáltatásokhoz terveznek mérnökeink, mert megbízható, nyílt forráskódú és nagyon erőteljes támogatás érhető el.

honlapkészítés, weboldal készítés, webáruház készítés - OpenSource alapokon gondolkozunkDebian Operációs rendszerek

A Debian elnevezés egy gyűjtőfogalom. A többség azonban a népszerű Linux-disztribúciót érti alatta, melynek a megnevezése helyesen Debian GNU/Linux, ezzel is jelezve, hogy az adott rendszer a Linux kernelt és a GNU szoftverek együttesét használja.
Legfőbb jellemzői:

  • teljesen ingyenes és megfelel a Debian szabad szoftver irányelveknek, tehát szabad szoftver
  • számtalan résztvevő tartja karban
  • fejlett csomagkezelő rendszerrel rendelkezik, ami könnyűvé teszi a programok frissítését, telepítését és eltávolítását

honlapkészítés, weboldal készítés, webáruház készítés - OpenSource alapokon gondolkozunkÖsszefoglalva tökéletes ahhoz, hogy könnyedén a megfelelő jogosultságokat és szabályokat szem előtt tartva akár több száz felhasználót is kezeljünk egyidejűleg úgy, hogy semmilyen sérülés nem esik egyik jogkörében sem.
Az Info Laverage Kft köreiben csak OpenSource technológiával dolgozunk, így szerver szinten operációs rendszereket tekintve csak Debian disztribúciókat alkalmazunk.

 

 

honlapkészítés, weboldal készítés, webáruház készítés - OpenSource alapokon gondolkozunkhonlapkészítés, weboldal készítés, webáruház készítés - OpenSource alapokon gondolkozunkAdatbázisok , Mysql

A MySQL egy többfelhasználós, többszálú, SQL-alapú relációs adatbázis-kezelő szerver. A MySQL az egyik legelterjedtebb adatbázis-kezelő, aminek egyik oka lehet, hogy a teljesen nyílt forráskódú összeállítás részeként költséghatékony és egyszerűen beállítható megoldást ad dinamikus webhelyek szolgáltatására.
A következő képességekkel a MySQL rendelkezik, számos más relációs adatbázisrendszerrel ellentétben.

  • Többféle tároló motor, amelyek között bármely táblához szabadon választhatunk
  • Natív tároló motorok (MyISAM, Falcon, Merge, Memory (heap), MySQL Federated, MySQL Archive, CSV, Blackhole, MySQL Cluster )
  • Partnerek által fejlesztett tároló motorok (InnoDB, solidDB, NitroEDB, BrightHouse)
  • Közösségi fejlesztésű tároló motorok (memcached, httpd, PBXT, Revision Engine)
  • Akár egyéni tároló motor
  • Commitek csoportosítása, több tranzakció fogadása többféle kapcsolatról, melyek meggyorsítják a tranzakciók lefolyását.

Ismét azt vehetjük észre, hogy a többi adatbázis-kezelő motorral szemben sokkal rugalmasabb ez az architektúra és könnyebben felügyelhetőbb, így szívesebben is alkalmazza cégünk.

honlapkészítés, weboldal készítés, webáruház készítés - OpenSource alapokon gondolkozunkA fennt említett technológiák használatával cégünknek lehetősége nyílik olyan távlatokat nyitni a webfejlesztésben, melyek dinamikusan fejlődnek és platformfüggetlenné tesz a jövőben minden olyan funkciót, melyeket nap mint nap használunk.
Az Info Laverage Kft ennek a híve és igyekszünk lépést tartani az online trendekkel. Mottónk „we bring the future into your office” mindegy üzenetként szolgál minden olyan cég számára, aki egy lépéssel a piac éle előtt szeretne járni.


Kérjük, ne habozzon, kérje ajánlatunkat

open source projectek

területén is!
24 órán belül ingyenes árajánlattal szolgálunk.
Kapcsolatfelvétel most