Web 2.0 fejlesztések

A web 2.0 (vagy webkettő) kifejezés olyan internetes szolgáltatások gyűjtőneve, amelyek elsősorban a közösségre épülnek, azaz a felhasználók közösen készítik a tartalmat vagy megosztják egymás információit másokkal. Ellentétben a korábbi szolgáltatásokkal, amelyeknél a tartalmat a szolgáltatást nyújtó fél biztosította (például a webportáloknál, blogoknál), webkettes szolgáltatásoknál a szerver gazdája csak a keretrendszert biztosítja, a tartalmat maguk a felhasználók töltik fel, hozzák létre, osztják meg vagy véleményezik. A felhasználók jellemzően kommunikálnak egymással és kapcsolatokat alakítanak ki egymás között. Az interaktivitás és a fogyasztók egymással folytatott kommunikációja miatt napjainkban alig van olyan oldal, amely köré ne szerveződne valamilyen közösség.

Osszd meg, nyomj egy like-othonlapkészítés, weboldal készítés, webáruház készítés - Web 2.0 fejlesztések


Általában a Web 2.0-hoz kötött fogalom a tartalommegosztás (sharing), azaz bármilyen információ elérhetővé tétele vagy ajánlása egymás számára. Ellentétben a hírek, linkek megosztásával, fájlok megosztása (zenék, filmek) jogi kérdéseket vet föl. Legújabban a webes keretrendszerek programozási felületét (API) is megnyitják, így a felhasználók maguk is írhatnak az adott szolgáltatás adataira épülő programokat, honlapokat (nyitott API).


honlapkészítés, weboldal készítés, webáruház készítés - Web 2.0 fejlesztésekAz internet mint platform


Cél olyan alkalmazások fejlesztése, melyek webes felület segítségével képesek a normál asztali alkalmazások teljesítményét nyújtani (például ilyen egy webes szövegszerkesztő, a Google Docs). De ide tartoznak azok a Gadgetek és Widgetek is, melyekkel a felhasználó munkaasztalszerűvé varázsolhatja az általa gyakran látogatott oldalakat, illetve közös felületről kezelheti, menedzselheti hálózati alkalmazásait.

honlapkészítés, weboldal készítés, webáruház készítés - Web 2.0 fejlesztésekJellegzetes kinézet

A webkettes oldalak már első látásra nagyon könnyen felismerhetőek. Jellegzetesen blokkokra osztható a főoldal kivételével minden aloldal és a betűtípus feltűnően nagy. Az ikonok és a gombok (amikből rengeteg található oldalanként) egyediek és letisztultak. 

Nagyon lényegretörő információt hordoznak, nincs egy felesleges mondat sem az adott oldalt tekintve. Pontosan ügyelnek a licence-ek és a jogi információk feltüntetésére, de  a leggyakoribb ezek közül a Creative Commons ( nevezd meg, úgy add tovább ). Erre azért van szükségük, mert az adatokat nem az üzemeltetők fogják feltölteni, hanem a felhasználók, így fel kell készülniük minden olyan veszélyforrásra, ami jogi következményeket vonhat maga után.


Kérjük, ne habozzon, kérje ajánlatunkat

webkettes alkalmazások fejlesztése

területén is!
24 órán belül ingyenes árajánlattal szolgálunk.
Kapcsolatfelvétel most